1. SEPTEMBER

Historien om Titanic.
Anders Henriksen fortæller den virkelige historie bag nogle af myterne om Titanic.

Foredraget vil bl.a. omhandle mange af de personlige skæbner, datidens emigration til ”den nye verden”, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag.

8. SEPTEMBER

Et liv i børnenes tjeneste.
Karin Schwartz er født og opvokset i Esbjerg, uddannet folkeskolelærer og coach, og arbejder til dagligt som fritidskoordinator for socialt udsatte børn og unge, hvor hun har været med til at hjælpe over 1000 børn i gang med et aktivt fritidsliv.

Hun har vundet OL-medalje, EM, 25 danske og 11 Nordiske Mesterskaber i Teakwondo.

Hun har været byrådsmedlem
i 3 valgperioder.

Karin kommer og fortæller om de mange spændende og mærkværdige oplevelser hun har fået med i livets rygsæk.

15. SEPTEMBER

Mit liv med fotografering.
Bent Medvind Sørensen vil fortælle om sit arbejde som fotograf her i Esbjerg.

På havnen, på Nordsøen og ude i
verden og ikke mindst blandt esbjergenserne siden 1982.

5 bøger og flere udstillinger/projekter om Esbjerg
er det blevet til, inkl. den idé, han fik, som førte frem til ”Vi er Esbjerg projektet”, bogen og udstillingen, der blev folkefødselsdagsgaven til Esbjerg i forbindelse med byens 150 års jubilæum i 2018.

Projektet bestod af den
store bog ”Vi er Esbjerg” udstillingen, der blev vist på Torvet og på Esbjerg Havn i sommeren 2018.

22. SEPTEMBER

Humor og lyst - Livets salt.
Carl Erik Lundgaard fortæller historier og musik fra et
intenst levet liv.

Historiefortælling og musik om mødet med mennesker af den mest positive slags, mennesker der blev til mine inspirationskilder og forbilleder og således kom til at spille hovedroller i mit liv.

Undervejs mødte jeg også virkelig
sjove typer, søde piger og op- og nedture.

Et forløb, hvor
humoren bobler!

22. SEPTEMBER

Esbjerg-Rügen retur.
Mette og Poul Nørup begynder denne gang turen i Esbjerg, og de sætter kursen mod de gamle Hansestæder:

Lübeck, Wismar, Rostock og Stralsund.

Disse fire gamle Hansestæder fortæller en særdeles spændende historie om handelsforbundet 700 år før EU.

På vejen rundt om Tysklands største ø, Rügen, møder
vi spændende personligheder, bl.a. kong Valdemar den første, biskop Absalon og Svantevit.

Til sidst går
turen ad snørklede omveje i Danmark tilbage til Esbjerg.