Januar

12. JANUAR - AFLYST

Nytårskur.
Vi får igen besøg af violinisten Søren Storm og pianisten Lasse Toft Eriksen, som skyder året i gang med en stor musikalsk vifte af musik af H.C. Lumbye, Johan Strauss, Johannes Brahms og mange andre kendte og mindre kendte komponister.

19. JANUAR - AFLYST

Østerklev - et hus med en usædvanlig historie.
Arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, og Inge Thygesen, Esbjerg, fortæller om Østerklev, - det statelige hus på Hjerting Strandvej 77.

Det fungerede, som privatbolig frem til 1947, og sådan fungerer det også i dag, men fra 1947-ca. 1975 var det ejet af Mødrehjælpen for Ribe og Ringkøbing amter og var indrettet som et såkaldt svangrehjem, hvor unge, gravide piger kunne få et diskret ophold. Ca. 4.000 unge piger gjorde brug af Østerklev i den periode.

Det er ikke mindst tiden som svangrehjem under 
Mødrehjælpen, der er fokus på i dagens foredrag, hvor en af pigerne fra dengang, kommer for at fortælle sin historie.

26. JANUAR.- AFLYST

Historien om Titanic.
Anders Henriksen fortæller den virkelige historie bag nogle af myterne om Titanic.

Foredraget vil bl.a. omhandle 
mange af de personlige skæbner, datidens emigration til ”den nye verden”, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag.