November

5. november

Smilets ambassadør.

Eventyrer, forfatter, tryllekunstner og samfundsdebattør Jesper Grønkjær har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler. Han har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op.

Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Hør blandt andet om hans møde med den frygtede kvindelige massemorder “Hun-Djævelen”, med 400 liv på samvittigheden. Jesper balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker.

Billetter til juleafslutningen sælges fra 5. november

12. november

Mit liv med revy

Hanne Bjørnskov, der ejer og driver Esbjerg Revyen, har haft revy i blodet de sidste mange hundrede år.

Som barn stod hun selv på scenen i Fritidsklubben i Frejaparken, senere producerede hun lokalrevy i mere end 15 år på Spangsbjergskolen. Sammen med Leif Fabricius drev hun revyenTobakskuller – en professionel revy, der spillede Tobakken i årene 2003 til 2016. I 2017 startede de to revypionerer et nyt samarbejde med Musikhuset Esbjerg: Esbjerg Revyen.

I 2017 modtog Hanne Revyprisen – en hæderspris fra branchen og i 2019 modtog hun ”Årets Thorleif” af Leif og Johnna Maibom for ”et enestående arbejde for den danske revy”.

19. november

Fulton, skipperen og matroserne.

Fulton skipper Jakob Jensen fortæller om den tremastede skonnert Fulton, arbejdet med unge i udsatte positioner og dagligdagen ombord.

Skonnerten ’Fulton af Marstal’ blev søsat i 1915 og sejlede de første 55 år som fragtskib. I 1970 overtog Nationalmuseet skonnerten som blev tilbageført til det oprindelige udseende og fragten blev erstattet med unge mennesker. I dag sejler Fulton som lejrskoleskib og også med unge Esbjerg Matroser, som har brug for en hjælpende hånd til at finde en god kurs i livet. Esbjerg Matroser arbejder side om side med besætningen på at løse de opgaver, der får skibet til at sejle og dagligdagen til at fungere.

Juleafslutning