September

3. september

Den, som mærker, at græsset gror …

- må have en særlig fornemmelse for, hvad der rør’ sig i livet!

Komponist og tidl. højskoleforstander Erik Sommer vender tilbage, denne gang med et højskoleforedrag med sange og fortælling om historierne bag sangene, om begivenheder og folk, der gennem årene har haft noget på hjerte; anekdoter og kommentarer til den tid, vi kender, og tanker om det, der kommer.

Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker. Den, der synger, er aldrig alene, og når man hører noget sammen kommer man til at høre sammen . . .

10. september

Fra den grå sliders tid.

Jørgen Gleerup er præst, guitarist og sanger, og medlem af folk-trioen: Kanstrup-Gleerup-Thomsen.

Da den grå Ferguson 26 traktor og en ny skolelov skabte store og blivende forandringer i det danske samfund. Efterkrigsårene blev til koldkrigstid, det gamle bondesamfund forandredes, folkevognen og knallerten gjorde trafikken usikker, der kom et fjernsyn i mange stuer, og ungdommen lyttede og dansede til rockmusikkens anderledes klange og rytmer. Et lille land i skred mod de nye moderne tider. Fortællinger fra 1950´erne krydret med samtidens sange fra revyer, film og Giro 413.

17. september

Mit liv i Colombia - set indefra

Politiassistent Peter Pedersen fra Silkeborg levede fra 2010 - 2013 i Colombias næststørste by, Medellin. Bedst kendt for de brutale og frygtede narkokarteller. Men Colombia er MEGET andet en narkokarteller. Medellin, kendt som Byen Med Det Evige Forår er et paradis på jord. Nu om dage mærkes narkokartellerne ikke i hverdagen. Regionen er nu fyldt med glade og optimistiske mennesker. Naturen og klimaet er enestående.

Blomster-, grøntsags- og kaffeplantager vokser overalt. Trafikken er kaotisk. Ja, på mange områder er Colombia kontrasternes højborg - på godt og ondt. Så nu er jeg vendt tilbage.

24. september

Hvornår har du sidst stået på hovedet i en gulvspand?

Bjarne Fugleberg vil fortælle om sit liv, barndom, ungdom, voksenliv og hvordan humor og

et lyst sind har båret ham, også i tunge tider. Og så skal vi naturligvis også høre hvordan Ewelyn går rundt og har det…..

Bjarne glæder sig til at besøge os så vi sammen han få en hyggelig eftermiddag med gode smil og grin.