April

2. april

Mens min far var i cirkus….

Den 13 august 1953 sprang de bengalske kongetigre gennem ild og elefanterne gik på bagben i Cirkus Benneweiss’ telt på cirkuspladsen i Esbjerg. Kai Jørgensens far, Christian, var på plads i teltet, men samtidig blev Kai født på den grønne ottoman på 2 sal i Rolfsgade 105 - og derfra hans verden går….

Kai vil fortælle om at være barn i 50érne og 60érne, hippie og græsrod i 70érne og 80érne - og om at blive folkepensionist.

Kai har også historier og sange med fra sin tid med teater, som nu har varet 51 år - med hele Europa som arbejdsplads.

9. april

MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring

Dorte Vind fortæller om MYRTHUE, som hun er leder for.

MYRTHUE tilbyder natur- og kulturformidling til kommunale dagtilbud og folkeskoler og til andre målgrupper. Ud over dagtilbudstjeneste og skoletjeneste tilbyder MYRTHUE arrangementer og guidede ture, personalearrangementer, kompetenceudvikling og projektledelse.

Hør om MYRTHUEs mange formidlingssteder, hvor læring sker gennem invovering, bevægelse og leg. Der er fokus på gode sanseoplevelser, og livsvarige stemningserindringer.

16. april

Værdifulde bidrag til lokalområdet

Bedst kendt er Erik Haldan nok som redaktør og direktør på Ugeavisen Esbjerg fra 2001 til 2021. Her stod han i spidsen for en respekteret lokalavis, der høstede adskillige priser. Men han startede i speditionsbranchen og har præsteret både at have jordforbindelse og bevæge sig i de højere luftlag. Han har været redaktør for bladet Dansk Landbrug og har en fortid som faldskærmsudspringer på landsholdsplan. I dag er han direktør i Johan Hoffmann Fonden, som donerer store beløb bl.a. til lokale projekter. Erik Haldan er også i bestyrelsen for Esbjerg Ensemble og medlem af Esbjerg Byforum.

23. april

Jan Mols - endnu engang…..

– og hvad skal der så ske denne gang? Hovedpersonen peger selv på et arrangement, som forlænger historien om opvæksten i Esbjerg og de tidlige år som både Esbjergenser og musiker – så mon ikke vi skal høre både røverhistorier og anekdoter om livet som musiker, som studerende og musiker, om at arbejde som ingeniør og samtidigt være musiker, måske en lille krølle om at være leder på Tobakken – og alt det ind imellem, som der kommer naturligt i erindring undervejs i arrangementet.

Og det hele blandet ind i et udvalg af sange, som både kan være udvalgt på forhånd og som passer til de enkelte historier. Alt præsenteres med glimt i øjet og masser af hjerte.

Forårsudflugt

30. april

Forårsudflugt

Forårsudflugten: SYDFYN og TÅSINGE.

 

Video fra Horne Rundkirke.

Da vi på udflugten blev forsinket og ikke nåede at høre om Horne Rundkirke, er der mulighed for at se video fra kirken.

Det er foredraget som menighedsrådsformanden Hanne V. Wolfsberg, ville have fortalt.

Filmen kan ses via dette link.

https://hornerundkirke.dk/lyd-og-videomateriale/

Forårsudflugt