Oktober

1. oktober

Et værdigt liv som ældre - set fra en etisk vinkel

Jacob Birkler er cand.mag. i filosofi og psykologi med en ph.d. i medicinsk etik. Formand for Det Etiske Råd (2011-2016) og forfatter til en lang række bøger om filosofi og etik. Dagens foredrag omhandler overgangen i livet fra at være erhvervsaktiv til at være aktiv pensionist. Hvad giver mening når man går på pension og hvilken rolle får man og hvilken rolle tager man.

En række emner behandles fra en etisk vinkel, hvoraf kan nævnes ’livskvalitet’, ’demens’, ’udsigtsløs behandling’ og ’prioritering’. Foredraget fokuserer særligt på etikkens synlighed, hvor værdighed og sårbarhed står centralt.

8. oktober

På »historisk shopping-tur« i Kongensgade (Jernbanegade-Torvet).

Når esbjergensere taler om ejendomme i Kongensgade, sættes ikke-esbjergensere ofte af. »Der hvor Asta Larsen havde forretning«, mens andre som f.eks. »Hos Ingeborg« stadig findes. I dagens foredrag tager arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen os med igennem Kongensgade, fortrinsvis på strækningen mellem Jernbanegade-Torvet. På dagens billedvandring vil deltagerne opleve en gade fyldt med forretninger, men uden at skulle vandre. Og butikkerne er lukkede, så det er ikke muligt at købe noget!

22. oktober

Et glas Humørpiller.

Indikation: Motion af smilebåndet i hverdagen.

Bivirkninger: Ømhed i lattermuskler, ondt i maven af grin, kan resultere i latterkrampe. Advarsel: Kan skabe afhængighed!

Ingredienser: Humor fra gadeplan, tilsat Storm P, Skæve citater & Anekdoter J blandet og doseret af farmaceut Erik Aksel Ejner Lindgren.

Men bare rolig: Det er ikke sikkert alle bivirkninger udløses, så du kan roligt komme!

29. oktober

Syng dig glad

Vi skal synge - rigtig meget - en blanding af kendte melodier fra de seneste mange år - der er noget for enhver smag.

Vi får igen besøg af Jørn Vind, som kommer med sine sangmapper - hver indeholdende ca. 70 sange. Det er dig der vælger hvad vi skal synge de næste to timer - kun afbrudt af en kaffepause midti - men vi skynder os at komme i gang igen – vi har mange sange vi skal nå at få sunget.

Kom frisk - med godt humør - vi glæder os til at se dig.

NB: Tag gerne naboen med - eller en god ven eller veninde."